Бездомникът, който миналата седмица развълнува русенската аудитория във фейсбук след споделена снимка и покъртителен разказ за възрастния мъж с ампутиран крак, е настанен в приют. Това съобщи за "Утро" директорът на общинската социална дирекция Мариела Личева. 
След сигнала на "Утро" Личева изпратила социалните да дирят клетника, който според информацията във ФБ мълчаливо стоял пред един от големите хипермаркети. Открили го пред болница "Канев", където човекът просел милостиня. В приюта се наложи да убеждаваме колегите да го приемат, тъй като той се оказа техен стар познайник, който при предишните си настанявания там е създавал доста проблеми, най-вече поради зависимостта си от алкохола, обясни Личева. Така или иначе, сега възрастният човек се намира там, а от социалната дирекция са се заели да набавят всички липсващи документи, които са нужни, за да може несретникът да бъде настанен в дом. 
С кмета Пламен Стоилов обсъдихме отново проблема с хората, които обитават градинки, пейки, автобусни спирки и други подобни места, каза Личева. Двамата стигнали до решението да бъде създаден регистър на такива мъже и жени, които обичайно се определят с френската дума "клошар". В изработването на този регистър ще бъде поканена да вземе участие и регионалната дирекция за социално подпомагане. Така по-адекватно ще можем да реагираме при сигналите на граждани, които при първа среща с тях бият тревога, обясни Личева, като добави, че напоследък вече времето застудява и такива сигнали също зачестяват.