Първите търговци вече се настаниха на новия русенски битак, който ще заработи в събота. Новината, че разтуреното преди близо две години тържище се завръща, започна да привлича първите фургони и микробуси, като най-нетърпелив бе майстор на мекици, който разказа, че е научил всичко необходимо за пазара от „Утро“.
Прочетох къде се намира битакът, кога работи и какви са цените. Условията ме устройват и реших да опитам. Подраних с няколко дни, но е важно да си пръв и да избереш подходящото място и най-вече то да е с дебела сянка. Надявам се, че скоро ще прокарат ток и ще докарат тоалетни. Като сложа парите за горива и за винетки, обикалянето на битаците в Сливо поле и Кубрат не ми е изгодно, надявам се тук да ми излезе сметката, каза мекичарят, докато оглеждаше района. 
Тук ще се продават само употребявани стоки. Засега покупката на електроуреди ще бъде на доверие и ще могат да се изпробват само ако продавачът осигури сам ток, примерно от генератор. По-нататък, ако има нужда, ще се открие партида и ще има електричество, каза управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който е с основна заслуга за възстановяването на съботно-неделния пазар, наричан къде на шега, къде наистина Мъжкия мол.