ЗА разлика от много конюнктурни и като че ли постоянно „абонирани“ за властта хора, Григоров е започнал трудовата си кариера като обикновен работник (техник по винопроизводството във Винпром Русе) и е достигнал съвсем сам, без никакви протекции, до високи мениджърски позиции в големи  компании от сферата на туризма и търговията.
Той е ПАТРИОТ и мъж на честта! И никога не е променял житейското си верую, както и политическите си убеждения. Григоров е сред основателите и доказаните лидери на ВМРО – Българско национално движение в Русе. Активен общественик, човек с обаяние и подход, което го прави лидер от ново поколение. В деловите среди, сред приятелите, познатите и поддръжниците си той е популярен и известен с многобройните си инициативи и обществени каузи, и десетките хуманитарни и благотворителни кампании, които е организирал и ръководил като Президент на Ротари клуб Русе. Той е и един от основните двигатели при създаването на инициативния комитет за изграждането на паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Русе.
Григоров е инкасирал в професионалното си израстване сериозен управленски опит –най - вече в работата си като общински съветник, като редови член и председател на група общински съветници, а в един от мандатите е бил и председател на постоянна комисия в Общинския съвет.
На 31 май 2017 година Григоров беше назначен от премиер-министъра за Областен управител на област Русе. Негова лична заслуга е ускорената промяна в държавните приоритети за строителството на третия мост над Дунав при Русе. Той е сред основните фактори, направили възможно стартирането на строителството на автомагистралата Русе-Велико Търново. Като върховен представител на държавната власт, Григоров полага последователни усилия за привличането на инвестиции в региона и за съживяването на местната икономика. Негови идеи са част от план-програмата за превръщането на общинското летище в Щръклево в печеливш авиационен терминал за превоз на товари и стоки от и за големите европейски и други световни икономически дестинации.   
Заедно с екип от професионалисти и общественици Галин Григоров има ускорен план за действие и детайлно разработена визия за предизвикателствата пред Русе и русенци в дълбинните пространства на 21-ви век, в които все по-неумолимо навлизаме. Визията за управление обръща гръб и казва „НЕ“ на провинциалния комплекс за малоценност, който е проблематичен не само за Русе, но и за страната в контекста на почти 10-годишното  сериозно изоставане на България от високите европейски измерители за стандарт и качество на живот. 
Програмата на Григоров си е поставила амбициозното предизвикателство РУСЕ да се превърне в ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАД С ВИСОКИ КРИТЕРИИ ЗА ВИСОК ЖИЗНЕН СТАНДАРТ И ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ. 
Визията “ ВИСОКО, ВИСОКО, ВИСОКО – заедно можем“ е цялостна концепция за модерно и прагматично преобразяване на икономическия модел на общината. Тя предлага необратима трансформация на индустриалната карта на региона - решително и последователно-  с ускорено развитие на технологиите на бъдещето. Модерните и печелившите предприятия в Русе и новите индустриални паркове могат да станат реалност не само заради многото предимства на най-големия дунавски град, но и защото  все още има акумулирана енергия за връщане към темпове на развитие. Новата визия няма за цел да догонва европейските критерии, а ще се съсредоточи в създаването и налагането на еталонни измерители на търсената промяна.    
„ С много труд, всеотдайност и последователност искаме да преобразим Русе така, че наистина да стане първият български град, който се развива стратегически и е водещ модел за възходящо икономическо израстване, съпроводено от забележимо и необратимо повишаване на жизнения стандарт на русенци“, смята Григоров. 
Според него най-после е настъпило ВРЕМЕТО ЗА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА в прагматичен и в чисто човешки план, които ще ОБЕДИНЯТ русенци. Те ще сложат логически край на противопоставянето и на принудителното фрагментиране на обществената енергия, което разпиляваше потенциала на града и го тласкаше в орбитите на политическите крайности и партизанщината. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!