Палатковият лагер пред парламента ще бъде развален заради тържествата за националния празник 3 март. В понеделник палатките ще бъдат демонтирани, за да се върнат след края на честванията.
След 7 месеца събиране на подписи за нов Изборен кодекс протестиращите от едната страна на паметника на Цар Освободител изобщо няма да се връщат. „3 март първо е голям празник, после ние сме за нещо, което всичко хора знаят в България, за нов Изборен кодекс. Ние си тръгваме - имаме победа. Къде ще се работят бюлетините е много важно, ще имат номера, няма да се хвърлят в чувалите", коментира Маргарита Джурова от палатката за нов Изборен кодекс пред камерите на бТВ.
В деня на Националния празник пред Народното събрание ще има официални държавни лица, посланици и чуждестранни гости. Затова периметърът ще бъде обезопасен.
На площад „Народно събрание" ще бъде и кулминацията от отбелязването на 136 години от Освобождението - тържествената заря проверка ще започне в 18:30 часа. „Да бъде почистено, да бъде един Национален празник без никакво напрежение", посочи Красимир Димитров от дирекция „Обществен ред и сигурност" към Столична община.