Тази година за първи път в рамките на Грийн рок феста през септември ще има и съпътстващи прояви. Художникът Огнян Балканджиев, който сам е заклет почитател на рока и метъла, ще направи изложба с шаржове на прочути музиканти. Той вече е автор на стотици такива забавни портрети, които са притежание на фенове на рокаджиите в България и чужбина. 
Ще има и фейспейтинг, съобщи Елена Минкова от общинската фондация "Русе - град на свободния дух", която подкрепя финансово фестивала. Казано на български, това означава, че момичета доброволки ще рисуват лицата на публиката и ще вдигат настроението по време на концертите.
Междувременно се оказа, че новината, че в Русе по време на Грийн рок феста ще бъде предпремиерата на проекта "75 години Кирил Маричков", е леко преувеличена. В Русе "Фондацията" ще чества известния Щурец на 15 септември. А още на 6 септември проектът за грандиозния юбилей на лидера на "Щурците" ще бъде представен по време на 35-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония", които традиционно събират хилядна публика в Созопол.