Дунав“ загуби с 1:3 гостуването си на „Локомотив“ /Пловдив/. Въпреки дългото нощно пътуване отборът тренира вчера сутринта на базата в „Здравец“, а „Утро“ разговаря със старши треньора Людмил Киров.

- Г-н Киров, как върви възстановителната тренировка?
- Какво възстановяване, стига сме се възстановявали! Готвим се на пълни обороти за мача срещу ЦСКА.
- Защо се повтаря една и съща картинка - отборът поведе срещу "Ботев" в Пловдив, а загуби мача? Сега се получи и срещу "Локомотив".
- Нямам обяснение. И аз си задавам този въпрос. Ние не можахме да задържим ремито в края на полувремето. Отново си платихме за груби индивидуални грешки. Не сме реализирали гол само срещу "Берое". А губим. 
- Какво казахте на футболистите?
- Че е крайно време да постигнем победа и навън. Ако бием като гости, да бъдат сигурни, че феновете ще ги посрещнат пред автобуса в 4 часа сутринта. А сега, с извинение, се върнахме от Пловдив като след погребение. 
- Може би липсват хора, които да поведат отбора?
- Има и такъв момент. Аз им казах - че един отбор се нуждае от лидери и че двама-трима трябва да се нагърбят с тази роля, да изпъкнат с характер, да поведат другите. Спомням си, когато играх последно за "Дунав". Имахме такива хора - аз, Росен Каптиев, Емил Иванов, Пинчера. Надъхвахме другите и бяхме готови да изядем всеки съперник, нищо че тогава не можахме да влезем за една бройка в "А" група. Може би ни липсва и класа. Създаваме ситуации, а не ги реализираме. 
- Доволен ли сте от представянето на Росен Колев, който започна като титуляр?
- Трябваше да предприеме някакви ротации в защитата. Не съм доволен 100 процента, но бях длъжен да го пусна, така да се каже, между шамарите. Другият централен защитник Любен Николов все още не е готов.
- Какво да очакваме на фона на това минорно настроение от мача с ЦСКА?
- Трябва да се вдигнем. Сигурен съм, че срещу ЦСКА ще играем приличен футбол и че няма да се изложим.
Класиране 
1. "Лудогорец"     14
2. "Левски"         13
3. "Локо" /Пд/         13
4. "Берое"         12
5. ЦСКА         11
6. "Черно море"     9
7. "Арда"         8
8. "Славия"         8
9. "ДУНАВ"         6
10. "Етър"         5
11. "Ботев" /Вр/     5
12. "Царско село"     5
13. "Ботев" /Пд/     5
14. "Витоша"         0