Брутална словесна агресия и майсторски изигран етюд в слушалката донесоха нови 13 000 лева на телефонната мафия.
В петък предиобед на домашния телефон на възрастно семейство в Мартен звъни мъж. Вдига 73-годишна жена, а гласът отсреща се представя за служител на Криминална полиция и съобщава за провеждана в момента акция за залавяне на телефонни измамници, които били включили семейството й в списъка на жертвите, затова се налагало семейството да помогне с пари за залавянето им.  
Жената отвръща, че ще изчака съпругът й да се прибере и ще се посъветва с него. Това се превръща в сигнал за престъпниците, че трябва да действат бързо и те не губят време. След минути телефонът отново звъни и този път се обажда "лекар", който иска 54 000 лева за извършена спешна операция на зет й. Жената казва, че няма толкова пари и тогава чува стъписваща заплаха: "Ако не намериш парите, ще дойда във вас, ще ти отрежа езика и ще го изям пред теб!". После връзката прекъсва.
Веднага след това звъни "криминалистът", който казва, че е подслушал разговора и я съветва да види какви пари има вкъщи. Така става ясно, че семейството държи 13 000 лева. След още два разговора, в които пенсионерката искрено повярвала, че е част от оперативна комбинация на МВР, й е наредено да отиде на улица "Доростол" в Русе, да остави пакета с парите в конкретно кошче за боклук и веднага да си тръгне.
Жената изпълнява всичко, като дори не прави опит да се свърже с мъжа си или някой друг, а в късния следобед разбира, че е платила много висока цена за наивността си.