Кученце на половин година станало жертва на зверско мъчение от страна на 61-годишен мъж, който сложил примка от сезал на шията му, закачил го за мотоциклета си и го повлякъл. Бруталното издевателство било прекратено от случаен минувач, който се намесил и спасил животното от сигурна смърт. Прогорил със запалка найлоновото въже, освободил измъченото четириного бебе и се обадил на спешния телефон 112.
Жестокият инцидент се разиграл малко след 8 часа във вторник на ул."Сливница" в Бяла. Мъчителят бил тестван за алкохол, но пробата показала, че е съвсем трезвен и агресията му не може да бъде оправдана с вдигане на градусите по никое време. Самият той не дал разумно обяснение за постъпката си, а очевидци коментират, че надали кутрето го е провокирало с нещо или го е уплашило, тъй като е съвсем малко и няма как да го е ухапало или да го е уплашило с лай.
Кучето е прегледано, оказана му е помощ и е настанено в приюта на сдружение "Германо-българска помощ за животните" в Русе.
Срещу инквизитора му тече разследване и може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба между 2000 и 5000 лева.