Нямам думи, за да изкажа възхищението си и благодарността си към примабалерината на Русенската опера Весела Василева, каза вчера артистичният директор Георги Симеонов. Тя буквално спаси спектакъла „Дон Кихот“ и го направи, проявявайки истински героизъм, добави Симеонов. 
В края на първо действие в балета на Минкус, където Весела Василева танцува централната партия на Китри, балерината по време на един от скоковете получава спазъм в крака. След като завесата се спусна, ние с балетмайстора Мариана Захариева видяхме колко мъчителни болки изпитва Весела и взехме да умуваме дали да не прекратим представлението, като поискаме извинение от публиката, разказа артистичният директор. Тогава обаче примабалерината се възпротивила решително, като заявила, че не може да допусне заради болките в крака й да се провали спектакълът.
„Ще направя невъзможното за публиката на Русе!“ - цитира развълнуван думите на Весела заместникът на Иван Кюркчиев. 
„Макар и трудно, тя си радвижи крака и излезе на сцената във второ действие. И танцува прекрасно - както го прави обикновено“, продължи Симеонов. 
Публиката така и нямало да разбере какъв артистичен подвиг е извършила нейната любимка, ако накрая след аплауза Георги Симеонов не излязъл да благодари на примабалерината. С това, което прави, тя е примабалерина не само на Русе, но и на България! - възкликнал той. 
Вчера към възхищението и благодарностите към артистката се присъедини и директорът на операта Иван Кюркчиев, който предишния ден беше в София по повод русенския спектакъл „Царицата на чардаша“, с който се откриват Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“ във Видин.