1000 лева глоба и 3 месеца без право да шофира е окончателното наказание на шофьор, който не се съобразил със затворен заради протест пътен участък и невъзмутимо преминал покрай препречилата движението патрулка.
Случаят е от 17 ноември миналата година, когато заради митинг между 16 и 19 часа в района на Кръговото била създадена временна организация на движението. Полицаите спрели на кръстовището на бул."Липник" с ул."Дебър" край Жабешкото и паркирали напреки на платното, за да не преминават други коли по посока Кръговото. Това обаче не попречило на намеренията на "Пежо", което успяло да се шмугне между полицейския автомобил и бордюра. Щом видели какви ги върши, полицаите започнали да му мятат с ръка да спре, но той не ги отразил. По-късно направили справка и видели, че колата е на охранителна фирма и санкционирали шофьора заради това, че не се съобразил с разпорежданията им.
Наказанието обаче стигна до обжалване пред съда като на първа инстанция районните магистрати прецениха, че нарушението не е точно и ясно разписано, затова го отмениха изцяло. Противоположно бе становището на втората инстанция в лицето на Административния съд, която не видя драстичните пропуски и окончателно потвърди наказанието.