Контрольорите от общинското звено КООРС не забелязват всички нарушители и налагат глоби избирателно. Това твърди във възмутен сигнал до "Утро" Дилян Пенчев. 
На 17 май контрольорът Валентин Петров съставя на Пенчев фиш на стойност 50 лева заради паркиране на по-малко от 5 метра от кръстовището на улиците "Сливница" с "Муткурова". 
Осъзнавах, че паркирам неправилно, признава гражданинът, който не оспорва основателността на фиша и вече е платил наложената глоба. Проблемът за него е друг - че около колата му е имало още 5-6 автомобила в нарушение, но фиш е получил само той.
Огледах колите, които бяха паркирали по тротоари, пешеходни зони, както и автомобилът, зад който бях спрял, като той беше на около метър и половина от кръстовището. Нито една кола нямаше фиш. Нарушител съм, но се ядосах, не че са ми съставили фиш, а защо само на мен, обяснява гражданинът, който веднага отива да търси обяснение от служителите на КООРС. 
По думите му там обаче е посрещнат с израза: "Ти с какви очи идваш да искаш обяснение, ти с това паркиране си направо убиец" и го съветват, ако има претенции, да си пусне жалба. Пенчев пуска жалба, като иска обяснение защо само на него е съставен фиш, след като има и други коли в нарушение, а в отговор получава оригинален фиш за глоба и снимка как е паркирал. И на снимката съвсем ясно се вижда, че пред неговата кола има паркирана друга - в нарушение.
Няколко дни след наложената глоба Пенчев праща жалба и до кмета Пламен Стоилов, която е препратена към шефа на специализираното звено КООРС Светлозар Ненов. В този период възмутеният гражданин решава да проследи работата на контрольора Валентин Петров и негова колежка. По думите му в продължение на седмица те минавали безучастно покрай неправилно паркирани коли по ул."Муткурова", на тротоара и кръстовището по ул. "Сливница". 
Проследих друга двойка служители до магазин "Кауфланд", където огледаха паркинга за инвалиди. Имаше само две коли с инвалиден знак, другите бяха джипове и коли с еднакви цифри, след което влязоха в магазина! А ми обясниха, че моето нарушение било брутално. След всичко, което проследих за една седмица, се убедих, че няма кой да контролира тези служители, а българинът, като няма кой да го контролира, си прави каквото иска, казва Пенчев. 
По думите му в целия град е пълен хаос с паркирането и няма кръстовище, на което да се спазва забраната за паркиране на по-малко от пет метра от него. Мъжът е категоричен, че назначените служители в КООРС трябва да санкционират всички нарушители, а не някои да се измъкват. 
Потърсихме за коментар шефа на КООРС Светлозар Ненов, който заяви, че досега не е имало сигнали за избирателност в работата на служителите и отхвърли такава възможност. 
При констатиране на нарушения контрольорите налагат глоби с фиш и всички се санкционират наравно. Що се отнася до конкретния случай, проверката установи, че в момента, в който Пенчев е глобен, в близост не е имало други превозни средства, които да са паркирани неправилно и да следва да бъдат глобени. А направените от гражданина снимки, на които се вижда, че пред него има също паркиран в нарушение автомобил, са заснети, след като служителите на звеното не са били вече там. Във връзка със сигнала обаче съм разпоредил засилен контрол по улица "Муткурова", каза Ненов.
Гражданинът е категоричен, че снимката, с която разполага, му е връчена от КООРС и няма логика ако е имало свободни места, да паркира така, че половината от колата му да е в кръстовището. "Утро" обаче не е разследващ орган, за да се произнася кой е прав.
Така или иначе този случай е приключен. Факт е, че сред гражданите има мнение, че пред КООРС всички са равни, но някои са по-равни. Масло в този огън налива старият, но незабравим случай отпреди години, когато вдигнато от паяка луксозно ауди на най-коментирания в Русе бизнесмен бе върнато на мястото му, въпреки че бе паркирано против всички правила и то точно пред КАТ. През годините често се поставяше и въпросът защо в наказателния паркинг влизат главно скромни масови автомобили, а големите лъскави джипове са недосегаеми. Сега има нов паяк с повишена товароносимост, който трябва да разсее съмнения за подборен "лов" по улиците.