Вещо лице с 35-годишен шофьорски стаж поиска от полицията да му платят парична компенсация първо заради направените разходи за наемане на адвокат и второ заради преживения стрес от несправедливото му наказване.
Сагата започва преди 2 години, когато на 25 юли на обяд водачът, който тогава бил на 73 години, седнал зад волана на "Ауди", но когато давал на заден ход блъснал метално колче в местността Касева чешма. Полицейският прочит на ситуацията показал, че човекът е извършил две нарушения - не се уверил, че пътят зад него е свободен и е причинил ПТП с имуществени вреди и като участник в катастрофа не изчакал да дойдат на място компетентните органи. За това отнесъл санкция от общо 90 лева, а книжката му била отнета за 1 месец. Наказанията обаче стигнаха до обжалване пред съда, където бяха отменени с мотивите, че са изпъстрени с противоречия. Освен това по закон шофьорът не бил задължен да чака полицейски екип, тъй като инцидентът бил само с материални щети, а не с пострадали хора.
Заради това, че прибегнал до наемане на защитник, за да докаже правотата си в съдебна зала, а и за негативните емоции, опетнено име и неудобство заради отнетия талон, мъжът поиска обезщетение - 300 лева, за да покрие адвокатския хонорар и 1000 лева за причинените душевни травми. 
Пред състав на Административния съд адвокатът на шофьора изтъкна, че заради полицейската несправедливост клиентът му е претърпял редица неудобства и здравословни проблеми, а претендираните 1000 лева дори били смехотворни, но той не искал да трупа капитал от МВР.
Прокуратурата и полицията пък изтъкнаха, че още от 2006 година вещото лице е с разклатено здраве и пие множество лекарства, което било съвсем нормално, имайки предвид напредналата му възраст. Заради това нямал основания да иска обезщетение за преживени негативни емоции. Което пък накара адвокатът му да помоли за експертиза на здравословното му състояние, но съдът не сметна за нужно да прибягва до нея. 
Така на първа инстанция магистратите прецениха, че действително вещото лице заслужава парична компенсация и осъди полицията да му плати 300 лева за платения адвокатски хонорар и 50 лева за стреса от несправедливия акт и санкции. Решението може да се обжалва.