Категорично няма вариант да изляза срещу партията и премиера, който ми е дал шанс за два успешни мандата. Ще работя за победата на ГЕРБ! Затова и следващият кмет трябва да е човек, който знае и може, и който да поеме веднага и да върви на високи обороти. Кметският стол не е нито ученическа, нито студентска скамейка! Именно затова предложих и Спасимир Димитров - човек, който ще е навътре, а не тепърва да се учи. Това коментира за "Утро" кметът Пламен Стоилов.
А ето какво написа и в профила си във Фейсбук.
Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от Правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!
Когато си обект на системно дискредитиране и омаскаряване от хора, които нямат интерес от въведения ред, прозрачност и върховенство на закона при управлението на общинската администрация, това може да се приеме като сигнал, че посоката ти е правилна и че интересът на гражданите е защитен! Окуражава ме, че голямата част от моите съграждани не се поддадоха на тази компроматна война и отказаха да участват в нея!
За мен не е самоцел да бъда кмет на всяка цена! Няма да рискувам интересите на Русе за сметка на собственото си политическо оцеляване. Единственото, което има значение в случая, е успешното изпълнение на важните за града проекти.
До последния си ден като кмет ще продължа да работя за успеха на тези проекти, защото зная колко усилия и упорита работа сме вложили заедно с целия ми екип за осигуряването на необходимото финансиране за тях, конкурирайки се с другите големи градове! За мен има значение как се развива градът, в който съм роден и израснал, където живее детето ми и където искам да останат и моите внуци!