Чувството за липса на контрол, безнаказаността и убеждението на част от хората, че могат да правят каквото си искат, стигна нов връх в Русе. Вратата на вход Б на блок "Малък Богдан" в квартал "Родина" беше запечатана с монтажна пяна и превърна обитателите на сградата в заложници на експериментите на нечий извратен ум.
Сигналът за "домашния арест" е постъпил на тел.112 вчера в 5.30 часа, когато работещ първа смяна мъж не успял да излезе. Спасителният отряд от противопожарната служба се отзовял и изстъргал пяната, с което възстановил свободното влизане и излизане.
Живеещите във входа са шокирани, възмутени и гневни. Но и внимават какво говорят, за да не ги сполети по-голяма беда.
Според тях атаката е дело на настанени в близка къща на "Жилфонд" наематели, които редовно си устройвали тежки веселби с непоносимо висока музика и много алкохол. И за това най-вероятно е имало оплаквания, макар че вчера запечатаните с пяна отговаряха уклончиво на въпроса подавали ли са сигнали за съдействие към властите.
В полза на това предположение говори и фактът, че скоро част от звънците на домофона също пострадали, след като били изгорени и бил викан майстор, за да ги ремонтира. 
Има и друга версия - че някой от новонастанилите се  във входа младежи може да има неразчистени сметки или неизяснени любовни отношения и по този начин да му се отмъщава. Тя обаче не издържа, защото ако беше така, запечатването щеше да е на конкретна врата, а не на общата.