Нетърпим шум от сватбите през уикендите подлага на непрестанен тормоз жителите на Две могили, които постоянно търсят съдействие от кмета Божидар Борисов. Тържествата се провеждат в двата ресторанта в градчето, които обаче са непосредствено до къщите на хората и те се жалват, че шумът се чува силно дори и при затворени врати и прозорци.  
Надуват музиката, а тя кънти, докато им е кеф. Нямаме минута спокойствие събота и неделя. Не можем да заспим от силната музика до ранни зори, а това издевателство продължава от години, оплакват се жителите на Две могили.
Кметът Божидар Борисов обясни, че според общинската наредба глоби могат да се налагат, ако се вдига шум след 23 часа. По думите му обаче тези разпоредби се спазват и от началото на мандата му досега санкции не са налагани. Той обаче заяви, че е необходимо да се проведе среща между общинска администрация и представители на РЗИ, чиито инспектори трябва да замерват нивата на шум. Дори и да наложим санкция, тя ще падне в съда, тъй като ще се искат доказателства, а ние нямаме нито специална техника за замерване, нито служители, които да следят нивата на шум, коментира още Борисов.