По 1 дупка в 2 банкомата направили крадци и опитали по модерен начин да източат пари от устройството. Планът им се провалил, тъй като вероятно не успели да приложат иновативната техника правилно. Затова единствено нанесли щети по банкоматите, без да ги накарат да пуснат нито лев.
Сигнал в полицията за посегателствата е получен във вторник, а устройствата били на една и съща банка и се намирали в центъра - на бул."Цар Освободител" и на ул."Борисова". 
Дупката във всеки от банкоматите била направена отпред на панела. Вероятно през нея престъпните умове са искали да влязат в електрониката на устройството и да го манипулират. Действията им не били засечени от СОТ-а, който не се задействал, и затова подозренията са, че вероятно е бил заглушен.
Самите банкомати не са блокирани и дори след посегателствата върху тях са работили. Не са открити познатите досега скимиращи устройства, чрез които се източваха пари. Препъникамък за разследването вероятно ще се окаже фактът, че камерите за видеонаблюдение не работели постоянно, а се включвали само, когато бъде поставена карта. Затова нито лицата, нито действията на нарушителите са били запечатани. Няма съмнение, че този факт е бил добре известен на неуспелите крадци.
Идентична атака срещу два банкомата бе направена в нощта срещу вторник и в София, но там електрониката също издържа теста.