Трима души са ескпресно задържани за пропадналия опит за обир на банкомата в магазин в блок „Академик“ на улица „Плиска“ в Русе в малките часове на 21 март. В 2.10 часа след полунощ сензорите в магазина подали сигнал за проникване до отговарящата за сигурността му охранителна фирма и задействали алармата. При пристигането си гардове и полицаи открили, че крадците са влезли в магазина след счупване на ключалките на стъклената врата и са се насочили към задната част на банкомата, но стреснати от пронизителния писък на сирената, са хвърлили на пода чук, лост и клещи и други инструменти и са избягали. Освен това пред магазина останала и колата, с която се движили, което било равносилно някой от тях да загуби личната си карта на местопрестъплението.
Оказало се, че освен чука и другите механични средства за атака триото носело и горелка, с която чрез смесване на съдържанието от газова и кислородна бутилка да разрежат банкомата. Ако бяха успели, престъпниците щяха да приберат 54 200 лева.
Вместо това в ареста са прибрани Д. Д. Д., Д. А. С. и М. А. Й., на възраст между 33 и 34 години, като единият от тях е рецидивист и е излязъл от затвора преди по-малко от година.
Ако бъдат признати за виновни, тримата приятели рискуват от 3 до 15 години затвор и конфискация до 1/2 от имуществото.                                  У