Враждата на кмета на Волово Йордан Велев с братята стопани на снек-бар "Дрифтърс" в центъра на селото отбелязала своя връх на 28 ноември миналата година, когато споровете между тях прераснали в бой. Въпреки това на първа инстанция Беленският районен съд реши да постъпи нетрадиционно и не наказа никого, макар че призна за виновен кмета за нанесена лека телесна повреда и го осъди да плати обезщетение за причиняването й.
Още от 2017 година, когато братята започнали да въртят заведението, кметът все намирал за какво да им направи забележка. Първоначално им се карал за боклуците и строителните отпадъци, които изхвърлят при ремонта на снек-бара. Впоследствие и заради поставения чадър пред заведението и монтираната рекламна светеща табела. Основното му недоволство се въртяло около факта, че те пречели на видимостта на пътя не само според кмета, а и според получените оплаквания. 
За зла участ кметът живеел съвсем близо до кръчмата и виждал какви ги вършат кръчмарите. Вечерта на 28 октомври кръвта му кипнала, когато около 21 часа видял как един от братята дрифти пред заведението. Побързал да отиде да направи забележка за вдигания шум по никое време, като междувременно се обадил на спешния телефон 112 и подал сигнал, че употребил алкохол шофьор извършва неправилни маневри в центъра на селото. Скарал се на братята да не дрифтят, а покрай поуките се изредили викове и пререкания. Тогава Велев решил да откачи дразнещата го още отпреди табела с рекламен надпис и я счупил, влязъл в заведението, озовал се пред лицето на единия брат и директно му ударил юмрук. Той обаче не му останал длъжен, на помощ се притекъл и брат му и двамата го изблъскали от заведението. Докато се бутали, кметът паднал на земята и отнесъл няколко ритника. Впоследствие дошли полицаи, а свидетел на боричкането станал и спрял да пие кафе тираджия. 
Още на следващия ден и братята, и кметът побързали да се освидетелстват при съдебен лекар и всеки от тях пуснал сигнал в прокуратурата.
Случаят стигна до съда, който прецени, че заради това, че мигновено е реагирано на нанесения юмрук със същия по сила удар, има законови предпоставки никоя от страните да не бъде наказвана. Кметът обаче бе осъден да плати претендираното обезщетение в размер на 400 лева. Присъдата може да се обжалва.