Буйни треви с височина два метра са обхванали гробищния парк в Басарбово и са го превърнали в джунгла. Мястото е развъдник на змии! Толкова е занемарено, че чак растителността скрива надгробните плочи. Затова сигнализира гражданка, която в събота се е опитала да посети гробището, но е останала крайно възмутена от лошото състояние на неподдържания парк.
"Бях с една приятелка и трябваше да стигнем до гробищата на нашите близки вдясно. Опитвайки се да прекосим тревата, оттам изскочи една змия и ние много се уплашихме. Не знам каква беше, но със сигурност има и други влечуги. Не мога да разбера защо никой не поддържа гробищния парк", каза жената. 
Шефът на общинско предприятие "Обреден дом" Михаил Павлов поясни,че напълно безплатно служителите от гробищната управа са готови да направят пътека за преминаване до гробовете, затънали в трева. Необходимо е предварително гражданите да подадат сигнал, че не могат да стигнат до мястото. Веднага се изпраща човек, който изчиства непроходимия път от алеята до гроба, обясни управителят. Такива съобщения върху табели има поставени навсякъде, като от предприятието за обредни услуги са готови да помогнат на всеки, който иска. Иначе според общинската наредба грижата за гробните места е на близките, а служителите имат задължение да почистват само големите алеи.