Административният директор на Университетска болница "Канев" Иван Иванов е новият изпълнителен директор на най-голямото лечебно заведение в региона. Той беше избран вчера на общото събрание на акционерите на болницата, като преди това кандидатурата му беше одобрена от здравния министър Кирил Ананиев. 
Иванов ще смени на поста досегашния изпълнителен директор доц.д-р Александър Парашкевов, който заминава  в Пакистан като посланик. За предстоящата рокада "Утро" писа единствен преди месец, като тогава доц.Парашкевов каза, че оставя болницата в добри ръце, тъй като Иванов е най-подготвен за този пост. 
Инж.Иван Иванов е завършил Висшето военно артилерийско училище в Шумен. Има и магистърска степен по финанси и здравен мениджмънт от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. От ноември 2018 година е административен директор на болница „Канев“, а до седмица ще бъде вписан в Търговския регистър като изпълнителен директор и тогава официално ще встъпи в длъжност. Това е първият изпълнителен директор на болница „Канев“, който не е лекар по образование.
„Ще се грижа за икономическите интереси на болницата и ще продължа политиката на доц.д-р Александър Парашкевов, която бе насочена изцяло към грижата за пациента. Не бива да забравяме, че за да бъдат доволни гражданите, трябва да има добри лекари и добри медицински сестри. В условията на конкуренция добрите лекари и добрият медицински персонал се задържат на работа с добри финансови средства, нещо върху което ръководството на болница „Канев“ работи в момента, за да може всички да бъдат удовлетворени“, каза след събранието на акционерите инж.Иванов.