Жест с ръка като стрелба с пистолет и пръст през гърлото като колене - тези знаци получила бивша любима, след като приключила отношения с някогашния повелител на сърцето й. Заради заплахите му било забранено да доближава жената, но той продължил със страховитото си поведение, което го изправи пред съда.
Въпреки края на 3-годишната любов, мъжът не престанал да се интересува от бившата си любима и ходел по няколко пъти на ден до магазина, в който работела, за да я следи с кого отива на обяд и дали е само с колежките си или някой друг я придружава. По време на "проверките" той винаги носел голям нож, който бил закачен на колана му. Така се стигнало до издаването на заповед за защита от домашно насилие. Това допълнително го вбесило и провокирало още по-голяма агресия. На два пъти, докато минавал с кола пред магазина, където работела жената, направил страховитите жестове, като й заявил: "Мъртва си, ще те убия", а втория път й извикал "Свършено е с теб!". И в двата случая, които са още от октомври 2016 година, жената подала сигнал на 112 и така се стигна до изправянето му пред съд, където той категорично отрече да е заплашвал бившата си изгора.
Съдът на първа инстанция обаче прецени, че заслужава да бъде наказан и го осъди на половин година условно с 3 години изпитателен срок. Мъжът обаче чу невинен за други 3 случая с аналогични заплахи, за които бе обвинен. Присъдата може да се обжалва.