Валери Божинов бе вчера на изненадваща визита в Русе, научи "Утро". Според наши източници бившият национал отседнал преди обед в заведение точно срещу стадион "Дунав".  
Вероятно посещението му е било от частен характер, а може би е имал среща с някой от треньорите в русенския отбор. Публична тайна е, че той е в приятелски отношения със старши наставника на "Дунав" Людмил Киров. Малцина знаят, че майката на Божинов - бившата баскетболистка Пенка, е завършила Спортното училище в Русе. 
Да се говори за евентуален ангажимент на футболиста в русенския отбор ще е като епизод от фантастичен филм. Първо, той е свикнал да се разписва срещу заплата в сериозни цифри, каквато в Русе едва ли някой може да му предложи.
Но пък нападателят е с непредвидим характер. Миналата година например изненада всички с решението си да играе за "Ботев" /Враца/. Последно бе футболист на "Левски" /Сф/. Той разтрогна наскоро договора със столичани. Говореше се за негово завръщане в "Ботев". Футболистът пък каза в интервю, че продължава да се възстановява от контузия.
В кариерата си считаният някога за голям талант Божинов има мачове за куп отбори - "Пиета "Хотпърс" /Малта/, "Лече", "Парма", "Ювентус", "Манчестър Сити", "Спортинг" /Лисабон/, "Тернана", "Верона", "Виченца", "Фиорентина", "Хайдук", "Лозана", "Риека", "Левски", "Ботев" /Враца/. За кратко бе и играч на китайския отбор "Мейджоу".