Протестът на хората от блок "Левента" срещу проститутките и травеститите, превърнали района в свърталище за платени секс услуги, даде първи резултати. Униформени от Първо районно управление започнаха масирани денонощни акции за разчистване на целия бул."България" от жриците на любовта.
По време на специализирана операция в сряда са задържани пет проститутки, които са отведени в управлението. Съставени са им актове за различни нарушения, включително и за неспазване на общинските наредби за нощната тишина, завърсяване на околната среда и други, чиято средна стойност е около 300 лева.  
Освен това на петте жени са връчени предупредителни протоколи, уточни вчера за "Утро" началникът на Първо РУ гл.инспектор Пламен Първанов. Ако предупрежденията не се спазят и проститутките бъдат заловени в крачка още два пъти, материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата за образуване на наказателни производства за получаване на неморални доходи.
Такива операции служителите на районното управление провеждат много често по бул."България", включително и до бл."Левента", и действат според правомощията си, обясни Първанов. В резултат на тези акции има наказани с актове проститутки и дори осъдени условно. Тези с глобите продължават да шетат по булеварда, за да избият парите от санкциите, но другите, които са с осъдителни присъди, спират платените секс услуги, защото следващата им крачка е към затвора.