Млад мъж е арестуван при специализирана полицейска операция срещу трафика на хора под надзора на Районна прокуратура-Русе. В нея са участвали служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специални тактически действия“ и „Разследване“ при областната дирекция на МВР в Русе. 
28-годишният мъж е задържан около 22 часа на 19 февруари заради набиране на момичета, основно от региона, с цел сексуална експлоатация.
В обитавано от него жилище, в стопанисваното от него заведение в централната част на Русе, както и в управлявани от него автомобили са намерени и иззети компютърни конфигурации, мобилни телефони и документи, имащи отношение към осъществяваната престъпна дейност. Намерени са още наркотични вещества, 47 бойни патрона, както и голяма парична сума в лева и различни други валути.
По случая се води досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Работата по изясняването на престъпната дейност продължава.