Ветеринарна клиника да плати 2500 лева обезщетение за внезапно провалено пътуване заради пропуск на лекарите, поиска семейство. Хората се доверили на ветеринарните специалисти за ваксинирането и изготвянето на паспорта на любимото си куче Бък, но ненадейно насред Франция то било свалено от ферибота заради нередовни документи. Две съдебни инстанции обаче не споделиха възраженията на семейството, а напротив - откриха пропуски именно при тях по отношение на четириногото.
3-годишният ротвайлер бил като трето дете у дома и  всички били силно привързани към него. Затова решили, че трябва да живее с фамилията в Шотландия и започнали процедура по оформяне на документите му за предстоящия път. Доверили се на ветеринарна клиника и Бък се сдобил с микрочип, бил ваксиниран и обезпаразитен, получил паспорт и бил готов за път. 
В началото на май миналата година семейството отпътувало от родината с колата си и прекарало няколко щастливи дни заедно, но идилията приключила на 5 май, когато при гранична проверка на ферибота френските власти отказали да качат кучето, тъй като било с нередовни документи. Наложило се всички да преустановят плаването, да се лутат докато намерят клиника и се наложило Бък да стои 22 дена във френски кучешки пансион, а хората да си пуснат отпуска, докато кашата се оправи.
Семейството твърди, че се чувства жестоко подведено от русенските ветеринари и настоява те да платят както разходите им във Франция, така и обезщетение за неприятностите, които понесли по тяхна вина.
Две съдебни инстанции обаче изтъкнаха, че колкото и да обичат домашния си любимец, хората не са действали правилно. Единствено ветеринарите в Областната дирекция по безопасност на храните имали всички професионални познания относно изискваните документи за пътуване зад граница на животни и те били компетентни да ги подготвят. Отделно бе посочен и пропускът, че тригодишният Бък не е бил регистриран своевременно, както повелява законът. Затова искът на семейството беше тотално отхвърлен.