На днешната дата принцеса Даяна щеше да навърши 58 години. Обявената за икона на всички времена, Даяна загина при трагична катастрофа на 31 август 1997 г. в Париж.

Родена като Даяна Франсис Спенсър в Парк Хаус, Сандрингам, графство Норфолк, Англия, „Принцесата на народа” ще бъде помнена с нейната доброта, красота, вродена изтънченост, състрадателност, синият й дух и личната й позиция.

Често, приживе Лейди Даяна призоваваше хората да правят добро на случаен принцип, без очаквания за награда, само със съзнанието, че един ден някой може да направи същото за вас.

Да си спомним за нея с някои от най-вдъхновяващите й цитати!

„Правете само това, което ви казва сърцето.”

***

"Правете добро на случаен принцип, без очаквания за награда, само със съзнанието, че един ден някой може да направи същото за вас."

***

„Прегръдките могат да направят много добри неща, особено за децата.”

***

„Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.”

***

„Семейството е най-важното нещо на света.”

***

„Не искам скъпи подаръци и не искам никой да ме купува. Имам всичко, което искам. Искам просто някой, който да е до мен и да ме кара да се чувствам в безопасност.”

***

„Казват, че е по-добре да си беден и щастлив от богат и нещастен, но какво ще кажете за един компромис като умерено богат и просто в настроение?”

***

„Обичам да съм свободен дух. На някои не им харесва, но аз съм такава.”

***

„Отидох до училището и казах на Уилям, че ако намериш някой, който обичаш в живота, трябва да се хванеш за него и да се грижиш за него, и ако имаш достатъчно късмет да откриеш някой, който те обича теб, тогава трябва да го защитаваш.”

***

„Искам да вляза в една зала, било то болница за умиращите или болница за деца, и да почувствам че съм нужна. Не просто да бъда.”

***

„Не се водя от ролевата книга... Води ме сърцето, не главата.”

***

„Всеки един от нас трябва да показва колко много го е грижа за другите и в процеса да се грижи за себе си.”

***

„Когато си щастлив, можеш да прощаваш много.”

***

„Животът е пътуване.”