Румънецът Сорин Димитреску, който е единствен свидетел по делото срещу обвинените в подкуп катаджии, ще бъде разпитан чрез видеоконферентен разговор на 30 септември. Това стана ясно вчера по време на заседанието в Апелативния съд във Велико Търново, след като прокуратурата настоя да се чуе думата на мистичния румънец, който бе многократно призоваван да дойде в съдебна зала, но така и не се появи. Пред втората инстанция обвинението настоява катаджиите да бъдат осъдени, след като Окръжният съд в Русе ги оправда.
Около Сорин Димитреску има само въпросителни - веднъж се сочи, че е студент, а друг път - че често пътувал в България. По време на многобройните си воаяжи той все падал жертва на подкупни пътни полицаи, които му искали рушвети, за да не го санкционират. Поне това е тезата на прокуратурата. А думите му засега остават само на листове в папките по делото. 
Полицаите са обвинени, че през 2011 година са поискали 20 евро и общо 200 леи, за да не пишат актове на румънеца. Други трима униформени, срещу които се води аналогично дело, вече на две инстанции чуха оправдателни присъди, а техен колега, срещу когото делото бе прекратено, осъди също на две инстанции прокуратурата за 10 000 лева обезщетение заради уволнението, стреса и вредите, които е понесъл покрай разследването.