Футболните залози са лидер в света на хазарта. Понякога носят невероятно забавление, а друг път могат да бъдат сериозен източник на доходи, при това напълно легален. Това е и спортът, който можем да наричаме абсолютен крал на възможностите, шанса и непредвидимите ситуации. Историята познава много случаи, когато силните на деня са унищожени на терена от някой малък, но сърцат отбор, следователно, всеки по-сериозен залог трябва да се направи със солидни анализи. Самият Христо Стоичков е казвал "Футболът е проста игра за интелигентни хора.", а ето и някои от най-добрите съвети на футболните експерти, когато дойде времето за залози:

1. Анализът

Когато се срещат силни и слаби отбори на терена, логичният избор е да заложите на силния. Има първенства, особено английското, в което изпадащият отбор може да бъде фактор в най-неподходящия момент. В такива случаи, изненадите са наистина неприятни за мнозина, но не и непредвидими. Редица фактори могат да повлияят на качеството на играта, като започнем от стадиона (дали конкретният отбор ще бъде домакин) и стигнем до настроението на играчите. Има малки отбори, които превръщат своя стадион в непревземаема крепост. Понякога публиката може да създава атмосфера, която да влияе пряко на гостуващия отбор. А подобни случаи не са никак малко, затова се препоръчва бърз анализ на последните срещи. Как се справят двете страни, какви са резултатите от последните им няколко мача и още много други. Предварителните анализи могат да спестят много главоболия. В цялата история на футболът има анализатори, които постигат голям процент на успеваемост, но въпреки това изненадите са нещо нормално, така че това трябва да се вземе под внимание.

2. Моралът в даден отбор

Дори и да не сте почитатели на жълтите новини, те могат да изиграят огромно значение в залозите. Информационният поток във футболната медия доставя много детайли, а нека не забравяме, че дяволът се крие в детайлите. Слуховете за скандали, напрежение между играчите, както и сериозно търкане между треньорския щаб и управата, могат да бъдат сериозен белег на бъдещи главоболия в един отбор. Нека не забравяме, че именно медиите успяха да ощетят Моуриньо, когато се опитваше да възроди Челси, след като прекрати договора си с Реал Мадрид. Подобен беше и сценарият в Манчестър Юнайтед. Нека не забравяме, че най-сигурният начин за превземане на една крепост, става отвътре - справка: Троянската война. Следенето на жълтите новини, особено за спорт и особено за събития, които са потенциален залог, са задължителни. Лесно е да говорим за спекулациите, но в повечето случаи, перото натежава пред футболните стратегии. С други думи, никога не е лесно на треньорския стол.

3. Фактите не се вълнуват от чувства

Дори и да бяхте сигурни в победата на Ливърпул, винаги щяхте да бъдете на тръни заради опонент като Тотнъм. Английският отбор се възроди като феникс, а и спортът обича историите на Пепеляшка, когато говорим за големите финали. Те винаги имат магнитут, който позволява раждането на сериозни чудеса от храброст. Фаворитите на хартия, рядко са фаворите на терена. В този случай беше очакван резултат, но може да се каже едва сега, когато Клоп прибра трофея на родна земя. В този ред на мисли, понякога, колкото и да искате вашият отбор да победи, е видимо от километри, че сценарият на мача няма да се проведе така, както очаквате. Футболните залози, особено сериозните, се правят с факти, анализи и много хладнокръвие. Ако сте решили да печелите пари, емоциите нямат място. Точно тук трябва да се прави разликата: искате да се забавлявате или искате да печелите?

4. Контузиите

Спомнете си миналият финал на Шампионска лига. Ливърпул имаше Салах, Реал Мадрид имаше Роналдо. Една контузия може да коства труда на цял сезон, а на вас - сериозен залог. Всеки отбор има лидер и когато той носи всички на гръб, умората става фактор, който не може да се пренебрегва повече, тя води до контузии, а след това и до пълно пропадане на всичко очаквано. Контузиите не са нещо, което може да се предрича, но пък има достатъчно информация, която би показала ясно, че Диего Коста например е вече на инжекции и участието му е под изключителен въпрос. Понякога се случват и щастливи контузии, както беше на Европейското първенство по футбол във Франция. Португалия изгуби своя най-силен играч, но ако попитате спортните критици, това е бил един от най-щастливите мигове за Португалия - Роналдо е силен играч, но когато всички играят за неговия талант, резултатите може да не бъдат задоволителни.

5. Избор на правилен букмейкър

Една от трудните задачи е да попаднете на сайтове за залагания, които предлагат разнообразни опции и пазари за повечето спортове. Добре е да подбирате добри и лицензирани букмейкъри според Efirbet, които предлагат прозрачност за своите клиенти, добър съпорт и възможност за лесно превъртане на дадените бонуси. За България такива оператори за Палмсбет, Бет365, Ефбет и Бет365. Определете и по какъв начин искате да депозирате и теглите своите пари. Разнообразието от платежни методи не е голямо при всички. Освен това, опции като Кеш-аут, лайвстрийм и борса, трябва задължително да бъдат тествани и сами да прецените кой оператор ви допада най-много.

5. Резултатът

Нека започнем с това, че няма нито един човек, който някога да не е загубил залог. Ако някой ви казва обратното, откровено лъже. Понякога ще губите, колкото и съвети да бъдат дадени, играта не може да бъде повлияна от вашите желания. Един съдия е достатъчен, за да ощети милиони по света финансово. Понякога една минута в продълженията ще донесе горчиви чувства, важното е да знаете, че следващият всичко ще бъде наред. Понякога може да играете с по-малки суми, защото и малката печалба е печалба. В такива моменти трябва да знаете, че всичко в горните редове са критерии, които могат да насочат и да доведат до положителен резултат, но не забравяйте, че на финала, вие сте отговорни за всяко действие.