Ще играе ли мъжкият волейболен отбор на „Дунав“ в новия сезон на Суперлигата? 
С този въпрос се обърнахме към старши треньора на отбора Петър Шопов.

- Г-н Шопов, търсихме ви на няколко пъти, но все не можехме да се свържем с вас. Как ще коментирате това странно затишие около „Дунав“?
- Бях в чужбина. Вярно е, търсихте ме, но честно казано, не знаех какво мога да ви кажа.
- В смисъл?
- Първо, не знам дали ще бъда старши треньор и през новото първенство. В случая обаче това не е най-важното. Важното е как и дали ще се прави отбор. Аз например нямам представа какъв ще бъде клубният бюджет. Другите отбори отдавна работят по селекцията. Като се има предвид, че добрите волейболисти не са много, ми се струва, че в Русе се закъснява сериозно с подготовката на сезона. Пак казвам - в случая не е важно дали аз ще бъда старши треньор. Не че не бих работил отново, напротив. 
- Нямате ли връзка с клубната управа?
- Имам контакт с човек, представител на нашия спонсор /“Монтюпе“ - б.р./. Разговори за мой нов договор, за бюджета и селекцията не сме водили. Да кажем така - колкото знаете вие, толкова долу-горе знам и аз. 
- Какво следва?
- След нелошия сезон при дебюта на отбора се надявах да надградим. Все ми се струва обаче, че тимът не може да бъде стабилен само с финансиране на нашия спонсор. Много важна ще е помощта на общината. Надявам се и тя да удари едно рамо. 
- Обичаме да казваме, че Русе е волейболен град, а ето че, доколкото разбираме, има проблеми. 
 - Волейболен е, историята си е история. Не ми се иска да говоря за напреодолими проблеми. Констатирам само, че времето си върви, че в другите отбори се върши реална работа, а в „Дунав“ не се прави нищо. Аз и, предполагам, хиляди русенци искаме този отбор да го има. И то не къде да е, а в елита.