Волейболистите на „Дунав“ победиха ЦСКА с 3:1 и направиха сериозна крачка към позиция за класиране в плейофите. Дунавци ще участват в тях, ако запазят сегашното си осмо място. Регламентът след края на редовния сезон се оказа обаче доста коварен. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Петър Шопов.

- Г-н Шопов, какво трябва да се случи до края?
- Да завършим преди отбора на "Марек Юнион Ивкони" /Дупница/. Ние имаме два мача - на 8 март ще гостуваме на "Монтана", а на 15 март ще бъдем домакини на "Дея Спорт" /Бургас/. Двубоите на "Марек" са съответно гостуване на "Дея" и домакинство на "Левски". Задачата пред нас е да вземем поне точка срещу монтанци и после да бием "Дея Спорт". Ако не го направим, "Марек" пък не бива да вземе последните си две срещи. Това са голите сметки. Другото е да не разчитаме на тях, а да се борим за нашето. Вече показахме израстване срещу ЦСКА. Доволен съм от всички момчета, доказахме, че можем да играем силно срещу силните. Справката е и в загубения с 2:3 двубой срещу "Хебър". 
- Какво казва наредбата след края на редовния сезон?
- Ако приключим на осмо място, ни чакат мачове срещу първия в класирането след края на редовния сезон - "Хебър" /Пазарджик/. Серията е до 2 победи от 3 срещи. Другите двойки са вторият срещу седмия, третият срещу шестия, четвъртият срещу петия. 
- Означава ли, че ако, дай боже, се случи чудото и елиминирате всички съперници, ще станете шампиони?
- /Смее се/. Да, така казва регламентът. Само че има и нещо друго - ако играем финални двубои и ги загубим, ще останем на осмо място в крайното класиране, сиреч, че ще си останем на позицията от редовния сезон. Но пак казвам - да не правим сметки. Трябва да заложим на играта си и да останем спокойни. Лично аз ще считам за успех, ако отборът ни като дебютант в Суперлигата се класира за плейофите. Като за първа година няма да е никак зле.