Четири кроасана станали скривалище на хероин, метамфетамин и марихуана. Дрогата обаче така и не стигнала до клиентите, тъй като полицейска операция осуетила продажбата й, а трима замесени в схемата дилъри стигнаха до съд.
30-годишният Венелин Д. и 33-годишният осъждан 6 пъти Данаил В. измайсторили „тайниците“ като опаковката на кроасана с най-много наркотик била повторно залепена с моментно лепило. Така сладката кифла нямала съмнителен вид и едва ли случаен човек би заподозрял, че цветното пликче всъщност е натъпкано с над 30 грама хероин за над 1600 лева. Втори кроасан съдържал хероин за 26 лева, трети - коктейл от 3 вида наркотици - хероин за 40 лева, топче метамфетамин и 5 грама марихуана за 30 лева, а четвърти - още канабис за 25 лева. До кроасаните било смотано и пакетче с доза метамфетамин. В джоба на дънките си пък Данаил носил 12 дози метамфетамин за 42 лева.
Така добре заредени, двамата приятели тръгнали на 27 октомври 2014 година със зелена „Алфа Ромео“, а крайната им спирка била свищовското село Вардим, където да пласират стоката. Венелин, който карал колата, обаче се отклонил от маршрута и минал през Кривина, за да се види със Цветослав Ц., от когото взел още 13 грама марихуана. Впоследствие се оказало, че Цветослав имал солидни запаси от марихуана - разследващите открили в селската къща наркотрева за 20 000 лева.
Докато пътували към крайната си точка, двамата дилъри били издадени, а свищовските полицаи се задействали по сигнал за зелена кола, в която се пренасят наркотици. Те били спрени, Венелин доброволно извадил купената преди малко марихуана, но спътникът му не се подчинил на полицейското разпореждане и бил измъкнат със сила от автомобила. През това време успял да извади от задния си джоб 12-те пликчета метамфетамин и да ги изхвърли, но опита му да се отърве от дрогата не останал скрит от погледите на полицаите. 
За всичко това те стигнаха до съд като двама от участниците в схемата вече се сдобиха с окончателни присъди, след като сключиха споразумения с прокуратурата. Хванатият с 3300 грама дилър на марихуана в Кривина се съгласи на 1 година и 2 месеца строг затвор. Данаил добави седма присъда в досието си, като направи самопризнания за участието си в схемата и бе осъден на 2 години и половина строг затвор и 1000 лева глоба. Стартът на делото срещу Венелин обаче тепърва предстои, тъй като той отрича да има пръст в сагата с кроасаните и е готов да понесе отговорност само за наркотика, който е носил в себе си и доброволно предал на полицаите. Вчера се очакваше процесът да започне, но това не стана, тъй като соченият за дилър се оказа с травма на прешлените вследствие от тежката работа, която извършва във фирма за надгробни плочи. Затова делото бе отложено за септември.