Трима наркодилъри са арестувани по време на продължаващата в Русе полицейска операция за противодействие на разпространението на дрога. При обиски в жилищата им са открити различни наркотици и големи суми пари.
На 2 февруари вечерта патрул на Първо РУ извършил проверка на съмнителен 24-годишен мъж. При обиска в него са открити три дози марихуана, които малко преди това купил от свой връстник от Русе. Униформените отишли в жилището на продавача и открили 15 пликчета с марихуана, над 3000 лева, мобилни телефони, везна и други приспособления за търговия с дрога. 
На следващия ден около 13.30 часа криминалисти от същото управление спрели за проверка на ул.“Петко Д.Петков“ двама свои стари познайници от наркосредите в Русе - мъж и жена на 34 и 33 години. В джоба на якето на мъжа са открити пакетчета с хероин и метамфетамин, а в колата му - електронна везна и 2000 лева. 
Три часа по-късно криминалисти от Второ РУ са задържали 38-годишен мъж пред блок на ул.“Браила“ в квартал „Здравец Изток“, в когото е открит метамфетамин за продажба. По време на проверката дилърът предал още около 3 грама от същия наркотик на кристали и електронна везна. 
По трите случая са образувани досъдебни производства.