Средно 10% отстъпки при закупуване на автомобил от тазгодишното Автомобилно изложение Русе предлагат дилърите в града. Има и други бонуси - карти за безплатно гориво с определен лимит и безплатно автокаско за 1 година.
Някои от щандовете разиграват и интересни томболи. 
Нашето изложение днес стана на 7 години и като всеки един първолак трябва да започнем да учим още по-усилено и вероятно точно това ни сплотява в автобизнеса, каза на откриването вчера управителят на "Мото-Пфое" Валери Костов, който е и организатор на изложението. 
Вие сте представители на бизнеса, а за нас той е изключително важен. Бизнесът трябва да печели винаги, за да може да осигурява работа и заетост за русенци. Това, че правите автоизложението за седма поредна година, означава, че в Русе вече има традиция, която с всяка година става все по-сериозна, посочи кметът на Русе Пламен Стоилов пред изложителите и им пожела през тези три дни да счупят рекорда по посещаемост.
Над 100 модела от 18 марки са паркирани пред хипермаркета "Метро", който е традиционен партньор на автосалона. Посетителите ще могат да се запознаят са най-доброто от "Опел", "Форд", "Дачия", "Джип", "Ивеко", "Исузу", "Киа", "Мазда", "Мерцедес", "Мицубиши", "Нисан", "Пежо", "Рено", "Сузуки", "Фиат", "Фолксваген", "Хюндай" и "Хавал". 
Дилърите предлагат и една неизменно приятна възможност - тестово шофиране.
Сред най-интригуващите автомобили на изложението са изцяло обновеното "Пежо 508", избраното за Автомобил на 2019 година у нас.
С футуристични форми и подобрени показатели във всички направления впечатлява новият "Нисан Лийф". До електрическия пионер на японския гигант е и хитът на "Грейт Уол" - кросоувър"Хавал Н6", записал респектиращите 5 000 000 продажби по света.
Погледите привлича и достигналият ново естетическо и техническо ниво "Форд Фокус", чиято последна версия от 2019 година се предлага в три варианта с 8-степенни скоростни кутии. 
За тези, които могат да си позволят повече лукс, интересен е "Мерцедес GLE 450" с 9-степенна скоростна кутия. Той ще се предлага за тестдрайв от другата седмица в шоурума на дилъра.
В този клас са и моделите на БМВ. Марката отскоро има представителство в Русе и се е постарала да покаже най-доброто, а на върха в тази пирамида без съмнение е внушителното БМВ Х7.
Отчетливо е и присъствието на най-новата марка с представителство в Русе - "Джип".
"Киа" показва най-новата си версия "Просийд" с каросерия шутинбрейк /комбинация между комби и хечбек/ със стъклен покрив. 
Най-масовата марка в България - "Фолксваген", привлича с компактния кросоувър "Т-крос", но и по-големите модели действат като магнит.
"Сузуки" представя най-новите си модели след последния фейслифт, а атракцията на щанда е подготвеното за тестове жълто "Джимни".
На щанда на "Мазда" блести най-новата "тройка", натоварена вече с много награди и криеща тайна, която винаги провокира интерес - новият й бензинов двигател работи без свещи.
С елегантност се отличава и представеният през януари "Хюндай Туксон".
Всъщност вместо да изреждаме, си позволяваме един съвет - разгледайте изложението, потопете се в празничната му атмосфера и си подарете нещо красиво и различно този уикенд. Щандовете ще работят до 16.30 часа в неделя, а днес от 11 до 14 часа за децата ще има безплатен сладолед. Подаръци ще има и за майките и татковците - различни сувенири от търговците на нови автомобили.