Младежкият състав при Фолклорен танцов театър "Найден Киров" се завърна от едноседмично турне в Турция, където взе участие във Втория международен младежки пролетен фестивал в град Бурса. Фестът бе организиран от образователна фондация "Шахинкая" под патронажа на кмета на Бурса и със съдействието на турската секция на ЦИОФ. Заедно с русенци в арт форума участваха младежки групи от Полша, Азербайджан, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Албания.
Найденкировци показаха богатството на българския фолклор с танци и песни от всички етнографски области на страната. Навсякъде русенските младежи бяха горещо  аплодирани от публиката, сред която имаше и много изселници от България - в 6-милионна Бурса те са два милиона.
На всички концерти те бяха едни от най-ревностните ни почитатели и винаги със сълзи на очи разказваха за себе си, за родното си място в България, радваха се на костюмите, на музиката и танците ни, разказаха от състава след завръщането си.
Танцьорите са впечатлени и от богатата развлекателна програма за участниците с посещения на музеи и зоологическата градина, 3D кино, екскурзии.