В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, каза Мария Ботева от Пътна полиция. Ограничение ще има и утре, но не в такъв мащаб.

От Пътна полиция призоваха абитуриентите да мислят за безопасност, защото в моменти на еуфория редовно се показвали през прозорци и люкове на автомобилите.

Тези, които ще возят абитуриенти също, да се съобразяват с правилника за движение, защото чрез видеокамерите КАТ ще състави актове на нарушителите, препоръчват от полицията. Това може да се случи дори една година след нарушението.

В София ще има и моторизирани пътни полицаи, които ще помагат на всички колони с коли с абитуриенти, за да не се получават задръствания. Освен това още от обяд в събота ще има затворени, заради изборите, места в София.

През 2018 г. са засечени над 400 нарушения по абитуриентски балове. Повече от половината са за непоставени колани или неправилно превозване на пътници.

От Охранителна полиция обясниха, че ще бъде засилена охраната по изборите, пикът на баловете ще е точно между 24 и 26 май.