Системният звуков терор от страна на обитателите на общински жилища около блоковете "Силистра", "Тича" и "Марица" отново е в центъра на вниманието на общинските съветници от "Патриотите, ВМРО". През октовмри Иво Пазарджиев сигнализира, че циганите, които живеят в общинските къщи, всекидневно тормозят хората в района със силна музика от мощни тонколони, а понякога и с живи оркестри. Той посочи, че пред общинските къщи има заграждения, които са място за продължаващите няколко дни цигански тържества. Тогава от общината обясниха, че са поставени предпазни мрежи, за които не е необходимо разрешение за строеж и не са незаконни. Според Пазарджиев обаче едната ограда не е телена мрежа, а строеж, който е характерен за богати цигански къщи. 
След справка в "Google street view" установих, че през март 2012 г. тази ограда все още не е била изградена. Видно е, че това се е случило по време на управлението на кмета Пламен Стоилов, или с негово одобрение, или поради липсата на контрол от страна на общинските служби, отговорни за това, коментира Пазарджиев. 
Затова шест месеца след като общинският съветник сигнализира за проблема, сега той иска да знае дали оградата на къщата, която е южно от бл. "Силистра", е изградена законно и кой е финансирал това, както и какви действия ще предприемат от общинска администрация.