Коалиция „Българските патриоти“ /ВМРО, НФСБ и „Воля“/ тръгва към извънредните избори с основно прекроена листа спрямо тази на редовните. От 16-те кандидати на ВМРО и партийните номинации от гражданската квота за вота на 4 април в новата кампания влизат седем кандидати.
Първите две места отново са за зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов и съпартиеца му и доскорошен областен управител Галин Григоров. Третото място е за регионалния мениджър на аптеки „Марешки“ и представител на „Воля“ Вихрен Бухов, четвърти е областният координатор на НФСБ Калоян Христов.
„Целта на нашето обединение е патриотичната идея да бъде представена в Народното събрание. Основни приоритети за Русенския регион за нас остават изграждането на магистралата до Велико Търново, за която смятам, че има умишлено забавяне и все още няма отворени предложения. Друг важен акцент е построяването на вторият мост на река Дунав“, коментира Искрен Веселинов пред „Утро“.
Прави впечатление, от листата отсъстват д-р Севдалин Ангелов, началникът на просветния инспекторат Росица Георгиева, общинският съветник Владо Владов и други познати имена. В нея обаче, макар и на последно място, е председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, който на миналите избори бе трети във Варна, но сега няма да участва в листата в морската столица.
Направи впечатление едно негово изявление в профила му във фейсбук.
„Не съм съгласен с много от решенията на ръководството на ВМРО. Едно от тях е коалирането с лицето Марешки, чиято политическа дейност до скоро беше да се упражнява в говорене против ВМРО. Има и други грешки, които считам, че трябва да изговорим вътре в организацията. Благодаря за номинациите, които получих от русенската и варненската структура... Важно е ВМРО да има представители в парламента“, се казва в посланието на Пазарджиев.
Това е пълният състав на листата: 
1. Искрен Веселинов
2. Галин Григоров
3. Вихрен Бухов
4. Калоян Христов
5. Нина Крушева
6. Елка Димитрова
7 Траян Тотев
8. Атанас Атанасов
9. Кремена Бояджиева
10 Румен Григоров
11. Даниел Нанков
12. Валентин Джамбазов
13. Кремена Любенова
14. Галина Барбукова
15. Цветелин Радулов
16. Иво Пазарджиев