Два века - 18-и и 21-ви, се смесват и разбъркват, за да дадат живот на най-новата русенска театрална премиера. Това е спектакълът "Три сватби и едно възкресение", който режисьорът Ивайло Ненов прави по мотиви от добре познатата пиеса на италианския драматург Карло Голдони "Слуга на двама господари", написана преди две столетия.
Избрах този текст, защото е як и защото ми хареса, обобщи Ненов. Зрителите ще видят различни перипетии и заплетени сюжетни еквилибристики, в които се разказват простички любовни истории. Омешали сме нещата, за да са верни на нашето време, в което сега всичко е микс, допълни режисьорът, по думите на когото предстои русенци да видят постановка максимално вярна на духа на площадния театър.
А актьорът Кадри Хабил даде още едно определение: "Това е музикално-театрален комикс". 
Много се радвам, че играя на русенска сцена, при това с хора, които са ме учили на театър. Това каза Юлиан Петров, актьор в Младежкия театър "Николай Бинев". Мнозина от зрителите вероятно познават него и София Бобчева от тв сериала "Скъпи наследници". Ние в спекттакъла сме трима възпитаници на Професионалната гимназия по икономика "Елиас Канети" - освен мен това са и Ивайло Спасимиров и Серджо Авакян /той изпълнява музикалните етюди с псевдонима Sergie Avas/, продължи Петров, чиито първи стъпки в театъра са в студия, водена от Венцислав Петков. Венци също участва в спектакъла, както и Любомир Кънев, Дайана Михайлова, Йовко Кънев, Александър Узунов.
Премиерата е на 13 май, билетите почти са разпродадени, но за втората премиера на 27-и все още могат да се намерят, увери Ивайло Ненов.