Заловената българска престъпна група в Румъния, която е успяла да измъкне от българи над 2 млн.лева, бе предадена вчера на българските власти от румънските им колеги на граничния пункт Дунав мост.
Участниците в бандата, сочени за босове на най-високо ниво, бяха установени на 18 април при съвместна полицейска акция в Горна Оряховица и Румъния.
За ареста им бе издадена европейска заповед и още същия ден румънската полиция задържа шестима български измамници.
На граничния пункт на Дунав мост вчера бяха доведени петима от арестуваните на възраст от 24 до 36 години, тъй като румънските власти още работят с шестия.
Пръв от буса на Съдебна охрана слезе тарторът Борислав Димитров-Бобито, който не очакваше да го посрещнат журналисти и остана с открито лице.
Съучастниците му обаче, играли десетки пъти ролите на лекари, полицейски офицери и главорези, които плашат със зверства жертвите си по телефона, бяха подготвени и се криха в якетата си като плъхове.
След около 30 минути обработка на документите към 12 часа групата потегли под конвой за София.
Разследването на групата върви от 2017 година, съобщи МВР.
Освен шестимата босове, задържани в Румъния, в България са арестувани пет „мулета“ и над 23 „въртачи“, които постоянно набирали различни български телефонни номера в търсене на жертви.