Десет нови автомобила „Шкода Рапид“ сменят старите патрулки „Опел Астра“ в областната дирекция на МВР, наричани на шега милионерите заради навъртените от някои от тях по 1 милион и повече километра. По четири от тях са зачислени на Първо и Второ РПУ, по една нова кола ще има и за районните управления в Две могили и Бяла.
Първоначално предвидените за Русе автомобили бяха по-малко, но депутатът и  председател на парламентарната комисията по обществен ред и сигурност Пламен Нунев подкрепи нуждата ни от по-сериозно обновление на автопарка, каза зам.-директорът на ОДМВР Илиян Енчев при символичното връчване на ключовете на водачите на новите шкоди.
Надяваме се, че с новите превозни средства ще подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения - основно за охрана на обществения ред, за опазване на живота, здравето и спокойствието на гражданите. Предполагам, че това допълнително ще мотивира всички тях да изпълняват задълженията си по-професионално и по-качествено, заяви още комисар Енчев.