Млада продавачка в денонощен магазин предотврати въоръжен грабеж на парите от оборота, като наби грабителя и го принуди да побегне през глава.
Инцидентът стана вчера сутринта в нон стоп магазинчето за цигари, кафе, алкохолни и безалкохолни напитки на бул.“Фердинанд“ 2. В осем часа пред продавачката се изправил млад мъж с шапка с козирка, смъкната над очите, извадил нож и заповядал на момичето да му даде парите. Пред нея обаче имало кенче с бира, което смелата продавачка грабнала и започнала да налага с него нападателя по главата. Неочакваната й реакция стреснала натрапника и той побягнал навън, като в бързината съборил кафемашината до входа и кафето се разляло на пода.

След като излязъл от магазина, пишман грабителят се отправил бързо в посока Халите, а момичето звъннало на тел.112 и разказало за опита за грабеж и описало външния вид на нападателя. По това време в района имало мотопатрул от Първо РПУ, който заловил грабителя бързо. Оказало се, че младежът е на 24 години и предприел тази безразсъдна постъпка по светло, защото му трябвали пари. По първоначални данни по време на нападението той не е бил пиян, а тестът за наркотици предстоеше да се направи след разпита.
Преди години същият денонощен магазин пак бе обект на грабеж. Тогава млад мъж с маска на лицето влезе в магазина малко след 5 часа сутринта, когато на смяна бе продавач. Грабителят извади пистолет и настояваше да му бъдат дадени парите от оборота, но мъжът зад щанда не се уплаши, натисна паник бутона и младежът избяга с празни ръце. Минути по-късно отново наряд на Първо РПУ залови нападателя и го предаде на съд. Оказа се, че пистолетът е бил газов.