Наградата „Посланик на доброто“ получиха от вътрешния министър Иван Демерджиев на полицаите от Второ районно полицейско управление в Русе Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев.
Полицаите пристигат първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“ и въпреки че не разполагат със специална екипировка, започват евакуация на децата и младежите до пристигането на колегите им пожарникари. Част от полицаите са обгазени, но въпреки това всички остават на място, за да помагат. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената стихия нанася само материални щети и няма пострадали.
„Всеки ден изпитвам гордост от служителите на МВР. Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има нужда от помощ. Ние сме хората, които осигуряват спокойствие и сигурност, хора, които изпълняват призвание“, заяви министър Демерджиев и допълни: „Да застрашиш собствения си живот и здраве, за да спасиш чуждия за мен е висша форма на добро. Поклон пред служителите на МВР“.
Държавната агенция за закрила на детето за четвърта поредна година връчва наградата „Посланик на годината“. Призът се дава на личности, професионалисти и организации, помогнали на дете и/или на семейството му и променили житейска им съдба.