За нас евроизборите са важни, защото целта, която сме си поставили, е победа и съответно след това предсрочни парламентарни избори. Русе, надяваме се, че ще донесе тази очаквана победа на БСП. Победата я мерим в брой гласовe. За нас и един глас над листата на ГЕРБ е победа. Това каза в Русе зам.-председателят на Националния съвет на БСП и международен секретар на партията Деница Златева, която е седма в листата за евровота. Тя посети общините Бяла и Ценово, а в Русе разговаря с работници от шивашка фирма и със студенти от Русенския университет. 
Избрахме Русе, защото освен че е един от най-европейските градове в България, стартираме кампанията и с разговор със студенти за важността на европейските избори, за това каква Европа искаме, и най-вече да призовем гражданите да участват и да бъдат активни на тези избори, посочи Златева. 
Що се отнася до участието на Станишев в евролистата, тя коментира, че участието на всеки един от кандидатите в листата на БСП и челото й, ще доведе до така желания резултат, а именно победа на предстоящите избори. Златева допълни, че от партията са заложили на изключително млади и подготвени професионалисти.  
Цялата партия е готова да понесе отговорността - всеки, който под една или друга форма участва в изборите, включително и отговорността за изборите в община и област Русе ще носят общинското и областното ръководство, както е било винаги, посочи още тя.