Директорското кресло в Бюрото по труда в Русе отново е свободно, след като Галина Димитрова, която заемаше поста малко повече от две години, го е освободила. Доколкото е известно, това е станало по лично желание на самата Димитрова, която е преценила, че предпочита да се занимава с други дейности, вместо да оглавява държавната структура в Русе.
За временно изпълняващ длъжността е назначена Венелина Пенчева, става ясно от сайта на Бюрото по труда. Пенчева е началник отдел "Посреднически услуги" в БТ. 
Дали и кога предстои нов конкурс за шефското място - това засега остава неясно. За да дадат отговор на този въпрос от службата за връзки с обществеността на Агенцията по заетостта поискаха „Утро“ да им изпрати въпросите писмено и увериха, че ще имат грижата да потърсят информация „от колегите“. Два дни бяха необходими на пиар отдела на АЗ, за да съобщят следното: „Галина Димитрова е освободена от длъжността „директор“ на дирекция „Бюро по труда“ в Русе на 26.03.2019 г. след постигнато съгласие между органа по назначението и служителката.
Към момента длъжността се изпълнява по вътрешно съвместителство за срок от 6 месеца от началник на отдел „Посреднически услуги“ в дирекция „Бюро по труда“, Русе“.
Толкова. За причините за напускането и за конкурс - нито дума. 
Галина Димитрова зае официално директорския пост в русенското Бюро по труда през есента на 2016 г. Тогава тя спечели конкурс, на който бе единствен кандидат. Около година преди това заемалата директорското място в БТ в Тутракан пак се яви на обявен конкурс за русенската позиция, овакантена поради освобождаването на Баки Солак. Тогава обаче най-добре се представи Румен Януаров и на 4 май 2015 г. стана директор. На 1 юни 2016 г. Януаров бе уволнен без обяснения със заповед, подписана от шефа на Агенцията по заетостта, бивш директор на русенската регионална служба по заетостта Драгомир Николов. 
Интересен феномен се оказва директорският пост в БТ в Русе. В последните години той е белязан от няколко основни характеристики: явяване на по един кандидат, рядко по двама; продължителност на директорстване - малко повече от година, рядко две, но никога три; напускането обикновено е без видими причини и без обяснения. В тази парадигма се вписва и по-предишният шеф на БТ Баки Солак. Той бе назначен на поста на 29 октомври 2013 г. - като също бе единствен кандидат в обявения тогава конкурс - и през февруари 2015 г. бе освободен. Преди него Бюрото бе оглавявано от Петя Любомирова, тогава едва 36-годишна, тя управлява почти две години и половина. 
Напускането на Галина Димитрова също тъне в мъгла. Тези, които може би знаят защо е напуснала, мълчат като да ги свързва омерта, а самата Димитрова не си вдига телефона.