Административния директор на Университетска болница "Канев" Иван Иванов и хирурга д-р Симеон Симеонов посочи като възможни свои наследници на поста изпълнителният директор на лечебното заведение доц.Александър Парашкевов, който вече официално е назначен за посланик в Пакистан. Указът за това е подписан от президента Румен Радев и вчера е обнародван в Държавен вестник. 
Подписът на държавния глава е положен под акта за назначаването, след като агреманът от Пакистан е получен в Министерството на външните работи.
„Днес /вчера - б.а./ уведомих здравния министър Кирил Ананиев, че съм назначен за посланик в Пакистан и го помолих да ме освободи от длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Канев“ съгласно правилника на акционерното дружество, който предвижда това да стане до един месец. Оттам нататък следва да се предложи нов директор на болницата, който да бъде гласуван на общото събрание“, обясни вчера пред „Утро“ доц.Парашкевов. Според него в свиканото за 22 май общо събрание няма такава точка, но по искане на министър Ананиев тя може да се вкара допълнително в дневния ред. Ако това не стане, впоследствие ще се направи извънредно общо събрание само за избор на нов изпълнителен директор, уточни болничният шеф.
На въпрос кои според него са най-подготвени да го наследят на поста, той беше категоричен, че това са директорът по административните дейности в УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов и началникът на отделението по обща хирургия д-р Симеон Симеонов.
„Утро“ направи опит да се свърже с инж.Иван Иванов за коментар, но до редакционното приключване на броя той не вдигна мобилния си телефон. Близки до него обаче казаха, че той познава отлично болницата, бързо е навлязъл в спецификата на дейността й и освен магистърската си степен по финанси, има и диплома за здравен мениджмънт. 
Д-р Симеонов пък заяви, че ако му бъде направено предложение да заеме поста на изпълнителен директор на болницата, ще откаже категорично по лични причини и поради прекалено многото си ангажименти като хирург и като президент на ФК „Дунав“.