По-малко от месец след като полет на British Airways за Дюселдорф погрешно кацна в Единбург, тези дни полет от Копенхаген се приземи в грешния италиански град.

Самолетът на скандинавските авиолинии (SAS) от датската столица, който трябваше да лети до тосканския град Флоренция, се приземил на 65 мили - в Болоня.

Според авиокомпанията, новата дестинация е решена преди самолетът да излети.

При подготовката за отпътуване пилотите открили, че не разполагат с правилната информация за полетния маршрут за Флоренция и затова трябвало да намерят друго летище, на което да кацнат, разказва "Индипендънт". Било взето решението да се лети до близката Болоня, столицата на региона Емилия-Романия в Италия.

"По време на подготовката на гейта било установено, че липсва информация за маршрута на полета. Вместо да се отмени полетът, беше взето решение за полет до Болоня. Това е направено, за да могат пътниците да стигнат до местоназначението си възможно най-бързо. Извиняваме се за неудобството на нашите пътници, за които се грижим и ще бъдат транспортирани до Флоренция с автобус от Болоня", заяви пред "Индипендънт" говорител на авиокомпанията.