Премиерът Бойко Борисов не счита за редно Цветан Цветанов да бъде съветник на ГЕРБ в парламента. "Не можеш да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост", заяви министър-председателят пред журналисти в Брюксел, като подчерта, че разбира от тях за подобно нещо.

Според Борисов решението му е "глупост". Той поясни, че Цветанов може да съветва и без договор и допълни, че ще говори с него по този въпрос. "Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. От вас чувам, ще го проверя, не знам за какво му е", каза премиерът.

Междувременно председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова защити решението на Цветанов да стане нещатен сътрудник в НС. "Нормално е зам.-председателят на партията да има възможност да посещава заседанията на парламентарната група. За нас е важно да имаме комуникация с него", обясни тя, като подчерта, че нешатните сътрудници в НС не получават заплати. 

На въпрос за думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с които намеква за неговата оставката, Борисов заяви, че всеки се упражнява по тази тема. "Валери Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше, от 7:30 до 21:30-22:00 часа в Министерски съвет. От 6-7 кандидати за министри и зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: "знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите на премиера от целия спектър политици, които в момента има в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не се знае за кой не може да се изкара нещо, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави.