20 000 лева са необходими, за да може Велизара Георгиева, която страда от рак на гърдата, да продължи битката с коварната болест. Младата жена беше оперирана в края на ноември в турската болница "Коч". След оперативната интервенция на всеки три седмици Велизара провежда химиотерапия. До момента е преминала през общо пет, като шестата процедура е насрочена за четвърти април. След като премине през всичките осем химиотерапии, лечението ще продължи с 40 лъчетерапии, всекидневно. Парите за химиотерапиите вече са събрани, но сумата за лъчетерапията, която е на обща стойност от 10 000 евро, е непосилна за семейството на Велизара.
Затова близки и приятели на младата жена организират акция за събиране на необходимите средства. На 7 април пред Гимназията по дървообработване ще се проведе благотворителен базар в помощ на Велизара. На него ще се предлагат сладкиши, соленки, играчки, книги, бижута, ваучери за фотосесия, а парите от продажбите ще се събират в дарителски кутии.
Всеки, който иска да допринесе в набирането на необходимата сума, може да дари вещи, може да ги изпрати нанейно име до офиса на "Еконт" "Градски хали" или офиса на "Спиди" "Борците". Молбата на организаторите е всеки, който направи дарение, да поеме доставката. Има създадена и Фейсбук група "Заедно даряваме Живот", където също може да се даряват вещи или да се закупуват.
За тези, които желаят да помогнат финансово, има разкрита дарителска сметка:
Postbank клон Русе IBAN: BG78BPBI79214041233402 
BIC: BPBIBGSF 
Титуляр: Велизара Стоилова Георгиева