Бляскава точка поставиха на 59-ото издание на "Мартенски музикални дни" Фестивалният оркестър под диригентството на Емил Табаков и магьосникът на цигулката Светлин Русев. Публиката по традиция беше препълнила Голямата зала в Доходното, когато свири този единствен по рода си оркестър в България, събрал виртуози - възпитаници на русенското Музикално училище. Те до такава степен въздействаха на хората в залата, че след финала на "Класично и романтично" на Панчо Владигеров аплодисментите избухнаха след кратка и изразителна пауза. 
Вторият цигулков концерт на Сергей Прокофиев добави вълшебство към атмосферата, за което в голяма степен виновник беше не слизащият от големите световни сцени русенец Светлин Русев. Той подари на публиката и два биса, в които отново показа, че неговото естествено състояние е музиката и превъзходното владеене на всички нейни стръмнини, каскади и всички останали възможни и невъзможни състояния. 
Финалът на финала на фестивала бе поставен с "Жар птица" на Игор Стравински, която предзизвика нестихваща буря от овации. След биса публиката продължи да аплодира - и не спря, докато маестро Табаков не улови за ръка концертмайстора и не поведе оркестъра към кулисите.