Нова дясна партия ще се появи много скоро в България - ще се казва "Консервативно обединение на десницата" (КОД). А неин основен учредител и идеолог е бившият министър на здравеопазването Петър Москов, научи Клуб Z от свои източници. 

Очаква се учредяването на формацията да бъде обявено до дни. Освен Москов в КОД ще участват и негови сподвижници от предишната партия, от която бе част - ДСБ. Сред тях е Ралица Кирилова, която преди две години беше и кандидат за председател на ДСБ. Битката тогава спечели Атанас Атанасов. Пепа Деведжиева - бивш председател на ДСБ в Пловдив, също се очаква да е сред учредителите. В списъка е и Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб. Сред лицата, които трябва да участват в обявяването на новата партия, ще е и психиатърът и общественик Любомир Канов.

Предстои техническата и юридическата работа по учредяването на КОД. В зависимост от това колко време отнеме организацията на учредително събрание и съдебната регистрация на партията тя може да участва още в европейските избори на 26 май. За целта партийната регистрация (по закон) трябва да е факт преди крайния срок за регистрация на партии и коалиции за вота в Централната избирателна комисия. Според хронограмата на ЦИК за европейските избори и според Изборния кодекс това става не по-рано от 45 дни преди датата на вота. В случая крайният срок е 10 април 2019 г.

Москов заяви, че работи за нов политически проект още в края на 2018 г. Знаеше се, че той ще е десен и консервативен. Първоначално се очакваше той да бъде обявен в самото начало на 2019 г. 

Кариерата на Москов в политиката започва през 2004 г., когато става учредител на ДСБ на бившия премиер Иван Костов. За разлика от много други членове на тъмносинята партия Москов преди това не е част от СДС. Пред 2007 г. той влиза в Националното ръководство на ДСБ, а след това става съпредседател на щаба на Синята коалиция през 2009 г. 

През 2013 г. става зам.-председател на ДСБ - по времето, когато Костов още е председател на партията. Остава в ръководството и след оттеглянето на Костов и избора на Радан Кънев за негов наследник и е незаменима част от него. През 2014 г. става народен представител от Реформаторския блок, а впоследствие и министър на здравеопазването във второто правителство на Бойко Борисов. Заради оставката на Христо Иванов като правосъден министър след отказа на ГЕРБ да подкрепи докрай правосъдната реформа ДСБ решава да се обяви за опозиция, но остава в рамките на Реформаторския блок. Тъмносинята партия взема решение да оттегли хората си от управлението, но Москов не е съгласен. Това води до разрив между него и Радан Кънев, а сагата приключва с прекратяване на членството на Москов от партията.

Москов е и един от министрите, посочени от коалиционни партньори на ГЕРБ, срещу които прокуратурата образува дело - заради размяна на ваксини с Турция в момент, в който в България трябваше да се спасява ситуацията заради липса на петвалентни ваксини "Пентаксим". В замяна страната ни предостави друг вид имунизации на южната ни съседка. В добавка от турската страна са получени и медикаменти за имунизация срещу хепатит Б. Последният вид ваксина не е разрешена в ЕС и не е и използвана у нас. Делото продължава.